top of page
new_year_2024_message.jpg
sign.png

Jaarbericht
1 januari 2024


Beste broers en zussen,

Ik wens jullie allen vreugdevolle feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar. Terwijl we het nieuwe jaar ingaan, is het een goed moment om na te denken over onze belangrijkste doelen. Velen van ons denken aan het verbeteren van onze fysieke gezondheid, onze relaties, onze scholings- en carrièredoelen en andere activiteiten in het leven. Er is echter één doel waarbij we, als we verbeteringen aanbrengen, voordelen zullen hebben op alle andere gebieden van ons leven. Vooruitgang boeken in meditatie verrijkt alle inspanningen met betrekking tot ons lichaam en onze geest. Het heeft ook een bijkomend voordeel, want het helpt ons onze spirituele doelen van het leven te bereiken namelijk om onszelf als ziel te kennen en God te realiseren.


Om deze reden is het motto voor het nieuwe jaar:
 

Mediteer meer
in 2024.

 

Medisch onderzoek toont aan dat meditatie ons fysiek kan helpen door stressgerelateerde ziekten te verminderen. Het kan onze geest en ons intellect helpen zodat we meer gefocust, geconcentreerd en productief worden op het gebied van onze studie, werk of iets anders waar we bij betrokken zijn. Op emotioneel vlak kan het ons helpen door ons te verbinden met een bron van goddelijke liefde binnenin ons. Doordat het ons helpt kalm en vredig te worden, verbetert meditatie onze relaties. Maar bovenal helpt het ons spiritueel.

Meditatie op het innerlijke Licht en Geluid opent de poort om te reizen naar spirituele gebieden binnenin. Op deze manier kunnen we zelfkennis bereiken, namelijk dat ons ware zelf onze ziel is. Als de ziel verbinding maakt met het Licht en Geluid binnenin kunnen we de innerlijke reis gaan, waarbij onze ziel vereniging kan bereiken met het Goddelijke. Dit leidt tot het bereiken van blijvende vrede, blijvend geluk, vreugde en goddelijke liefde.

Terwijl we de dagelijkse uitdagingen van het leven tegemoet gaan, biedt meditatie op het innerlijke Licht en Geluid ons een innerlijk toevluchtsoord van vrede waar we naartoe kunnen gaan om vernieuwd en verfrist te worden. De rust en vreugde die we verkrijgen door meditatie helpen ons om op een rustigere, meer gebalanceerde manier met de moeilijkheden van het leven om te gaan. Als we deze vier woorden in de praktijk brengen ‘Mediteer meer in 2024’, zullen we merken dat het nieuwe jaar ons een gelukkiger jaar zal brengen.

Moge God jullie allen zegenen met blijvende vrede, oneindige vreugde en uitzinnige liefde.

Met liefdevolle groet,

 


Rajinder Singh

bottom of page